Τα αρτοποιεία Σίγμα ξεκίνησαν από τον προπάππου μας, ο οποίος έγινε ειδικός στο ζύμωμα ψωμιού και κληροδότησε την τεχνική στον παππού μας Γιώργο. Ο Γιώργος άνοιξε τον πρώτο του φούρνο στη Λεμεσό το 1922 και στη συνέχεια μετακόμισε στο Βαρώσι στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Στη συνέχεια πέρασε την τεχνογνωσία, τον ενθουσιασμό και την αγάπη για την τεχνική ζύμωσης του ψωμιού στο γιό του Σάββα ο οποίος έγινε master baker. Παρόλες τις δύσκολες συνθήκες στην Κύπρο εκείνη την περίοδο, η παράδοση συνεχίστηκε με τον γιο του Σάββα, ο οποίος δούλεψε σκληρά και με μεγάλο ενθουσιασμό και μαζί με την σύζυγο του Ανδριάνα κατάφεραν να ευημερήσουν σε ένα παλιό φούρνο στη οδό Λεοντίου στο παλιό δρόμο νοσοκομείου στη Λεμεσό.

Στα τέλη της δεκαετίας του 70, τα παιδιά της οικογένειας μπήκαν στη επιχείρηση φέρνοντας ένα νέο τρόπο προσέγγισης . Με νέα φιλοσοφία και τρόπο προσέγγισης ιδρύθηκε το όνομα του ΣΙΓΜΑ ! Το εμπορικό όνομα Σίγμα προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων όλων των μελών της οικογένειας.

Ενωμένοι ως οικογένεια και με ελάχιστα χρήματα για επένδυση, είχαν ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά. Να δημιουργήσουν ένα ηγετικό αξιόπιστο όνομα. Τον αγώνα τον κέρδισαν δημιουργώντας μία ομάδα από επαγγελματίες, με στόχο την πρόοδο και ανάπτυξη και με σκληρή δουλειά, όραμα, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, το Σίγμα κατάφερε να γίνει μία από τις ηγετικές αλυσίδες φούρνων στην Κύπρο σήμερα.
© 2024 Sigma Bakeries. All rights reserved. Designed and maintained by mmVirtual